24 Ekim 2013 Perşembe

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tatili Kaç Gün?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tatili Kaç Gün?


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tatili Kaç Gün? , 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ek ders ödenecek mi?

Resmi tatillerin belirlendiği Ulusal ve Resmi Bayramlarda Yapılacak Törenler Yönetmeliğine göre Cumhuriyet Bayramı 28 Ekim (Pazartesi) günü öğledensonra yarım gün ve 29 Ekim (Salı) günü tam gün olarak tatildir.

ULUSAL VE RESMÎ BAYRAMLARDAYAPILACAK TÖRENLER YÖNETMELİĞİ NE GÖRE Resmî Törenlerde Uygulanacak Genel Esaslar

Madde 7-
1. Cumhuriyet Bayramı,
Bayram, 28 Ekim günü saat 13.00′de 21 pare top atışı ile başlar, 29 Ekim günü saat 24.00′deson bulur.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramından Ek Ders Ödenecek Mi?

28 Ekim ve 29 Ekim günlerindeki ek dersler Milli Eğitim Bakanlığının Yönetici ve ÖğretmenlerinDers ve Ek Ders Saatlerine İlişin Kararına göre ; ders görevinin yapılacağı haller arasındadır. Dolayısıyla öğretmenlerin ve idarecilerin bu günlere denk gelen ek dersleri ödenecektir.

MİLLΠEĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERSSAATLERİNE İLİŞKİN KARAR

Ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller
MADDE 16- (1) Bir öğretim yılında 90 günü geçmemek üzere, bu Karar kapsamında bulunan personelden;
a) Bakanlıkça veya verilen yetki uyarınca valiliklerce yurt içinde düzenlenen her türlü eğitselgezi, konferans, kurs ve seminerlerde görevlendirilenler; fiilen yerine getirdikleri bu görevleri süresince, görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevleri varsa bu görevlerini yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir.
b) (Değişik :13/7/2007-2007/12399 B.K.K.) İl düzeyinde millî ve mahallî bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, millî ve mahallî bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılanöğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde(1) ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim vehazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.

Kağan YILMAZ

kamuajans.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder