4 Ocak 2014 Cumartesi

Göreve Yeni Başlayan Arkadaşlar İçin Doldurulmuş Gelişim Raporu Örneği

NOT: Hazır kalıpları kullanmak yerine lütfen kendi öğrencilerinizi düşünerek doldurunuz. Çünkü sizin yazdıklarınızı heyecanla bekleyen ve çocuklarını ona göre düşünen anne babalar var...

Bilişsel Gelişim

Geometrik şekilleri tanıyarak daire, kare, üçgen, dikdörtgene benzeyen nesneleri gösterebilir. Belli bir durumla ilgili neden- sonuç ilişkisini destekle kurabilir. Parça-bütün ilişkisini söyler. Zamanla ilgili kavramlar arasında ilişki kurarken desteğe ihtiyaç duyar. Toplama- çıkarma alıştırmalarında desteğe ihtiyacı vardır.

Dil Gelişimi

Kendini ifade etmede net ve anlamlı cümleler kullanabilmektedir.Olumlu olumsuz duygu ve düşüncelerini grup içinde rahatlıkla açıklayabilmektedir. Şarkı, şiir tekerleme, parmak oyunlarını kısa sürede öğrenebilmekte ve tek başına söylemekten keyif almaktadır. Cümleleri doğru ve anlaşılır bir şekilde kullanabilmektedir. Üstlendiği role uygun konuşur, dinlerken ve konuşurken göz teması kurar, dinlediklerini başkalarına anlatır.

İlgi Alanları

Hareketli oyunları çok sever, bedensel koordinasyonu çok iyidir.  Bireysel çalışırken daha başarılıdır. İçsel zekası gelişmiştir. Kesme, yapıştırma, resim yapma gibi sanatsal etkinlikleri çok sever. Büyüyünce öğretmen olmak istiyor.

Öz Bakım Becerileri

El-yüz yıkama, tuvalet temizliği vb. temizlik kurallarını uygulayabiliyor. Kendi başına yemek yiyebiliyor. Boyuna uygun bir askıya ceketini asabiliyor. Kendisi için zamana göre gerekli olan şeyleri yapabilmekte. Bütün fiziki eylemlerini tek başına yardım almadan yapabiliyor. Kıyafetlerini giyip çıkartabiliyor. Sınıfımızda etkinlik sonrası sınıfın toplanmasında aldığı sorumluluğu başarıyla yerine getirebiliyor. Kıyafetinin temizliğine de özen gösterir.

Sosyal Duygusal Alan

Etkinliklere isteğiyle katılan, ön planda olmayı tercih etmekle beraber, kendini iyi ifade edebilen bir çocuk. Arkadaş ilişkilerinde son derece başarılı, saygılı. Yetişkin ilişkileri olumlu seyrediyor. Sorumluluk sahibi. Denetim olmadığında da gerektiği gibi davranıyor. Sınıf kurallarına uyuyor ve kurallara uymayı içselleştirmiş bir öğrenci.

Psikomotor Alan

Genel olarak bedensel hareketleri ve devinimleri yaş grubundan beklenen düzeyde. Ayrıca makas tutma, kağıt katlama vb el-göz koordinasyonu gerektiren hareketleri yapabilmede yaşından beklenen düzeyde başarılı fakat yine de pekiştirme amaçlı destek olunmalı. İnce motor hareketleri konusunda başarılı, fakat evde kalem tutma, kesik çizgileri birleştirme ve boyama çalışmaları çocuğa pekiştirme amaçlı yapılmalıdır.


2 yorum:

  1. çok teşekkürler ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Yorum yazmakta biraz geç kaldım ama rica ederim 😍

    YanıtlaSil